A gázszerelő segített kirakni akarva-akaratlanul is a puzzle-t

A kisfiam, Áron imád kirakózni, minden évben venni kell neki egy új puzzle készletet. Tele van a szobája kirakott és bekeretezett vagy épp még (esetleg egy újbóli) kirakásra váró puzzle-os dobozokkal. Különféle izgalmas, sokrétű témákat feldolgozó képekről van szó, van közöttük állatos, tájat vagy híres épületet, sőt, még történelmi eseményt ábrázoló is. A nyolcadik születésnapjára is természetesen puzzle-t kért. Kezdtem kifogyni az ötletekből, hogy milyen képről készült kirakóst vegyek neki, amit még nem un. Szerencsére azonban az egyik barátnőm ajánlott egy webshopot, ahol nagy a választék puzzle-k terén.

Egy fantasztikus újdonság: a háromdimenziós puzzle

Ez a honlap a jatekwebshop.eu volt. Egyből világossá vált számomra, hogy ez a virtuális bolt lesz a megmentőm, ugyanis itt számomra új fajta puzzle készletekre bukkantam. Hagyományos fajtájú kirakósokat is lehetett persze vásárolni, rajtuk sok szép városrészlettel, tündérekkel, állatokkal és hasonlókkal. Amin azonban egyből megakadt a tekintetem, az az úgynevezett háromdimenziós puzzle készlet volt. Sosem hallottam erről azelőtt, azt hittem, a kirakózás kimerül a kétdimenziós képek világában.

Igazán nagy volt a választék ezekből a bizonyos háromdimenziós csoda-puzzle-kből. Volt olyan, ami a Colosseumot ábrázolta, de találtam az Esztergomi bazilikáról mintázott készletet is, valamint a Pisai ferde torony, a Dohány utcai zsinagóga, az Eiffel-torony és az Empire State Building is szembejött velem kirakós kivitelben. Az épületeken kívül itt is láttam olyan puzzle-ket, amik állatokat ábrázoltak, másokból autó- vagy repülőgépmakettet lehetett készíteni.

Róma szépsége magával ragadta Áront is

Tavaly nyáron ellátogattunk a családdal Olaszországba, Rómában szálltunk meg és ott is töltöttük a legtöbb időt. Mindannyiunkat elbűvölt a történelmi város szépsége, gigantikussága. Áronnak leesett az álla, amikor meglátta a hatalmas Colosseum romjait. Meg is kérdezte, hogy miért csak félig építették meg, mire a férjemmel elmagyaráztuk neki, hogy ez nagyon régi épület és sajnos már csak a romjai maradtak meg. A kisfiam ekkor nagyon kíváncsi lett, hogy hogy is nézhetett ki ez az ókori amfiteátrum az eredeti formájában. Ezért amikor megláttam, hogy a Colosseumról is készült háromdimenziós puzzle, nagyon megörültem, és egyből biztos voltam benne, hogy ezt választom.

Ez a 216 darab műanyag puzzle elemből álló kirakókészlet tízéves kortól ajánlott. A csomag tartalmaz kiegészítő elemeket és használati útmutatót is. Beletettem a virtuális kosárba a terméket, hogy megrendeljem. Ehhez ki kellett tölteni egy adatlapot, megadtam a szállítási és a számlázási címemet. A kártyás fizetést választottam Barionnal, mindig így fizetek, ha csak lehetőség adódik rá. A házhozszállítást választottam, mert így sokkal kényelmesebb, mint elmenni a csomagpontra. Természetesen annak is megvan az előnye, többek között, hogy nem kell szállítási költséget fizetni. De ez amúgy sem egy nagy összeg és sok időt megspórolunk a házhozszállítással.

A puzzle rejtélye

Két munkanapon belül valóban ki is szállították (a honlapon 1-3 munkanap áll a házhozszállítás időtartamával kapcsolatban). A csomag kifogástalan állapotban érkezett meg. Áron repesett az örömtől, amikor a kezében tarthatta új szerzeményét. Nagyon kíváncsi volt rá, hogy hogy néz ki a Colosseum puzzle három dimenzióban összerakva, úgyhogy azonnal neki is állt kirakni. Elmesélte, hogy ő egyébként már találkozott ilyen háromdimenziós kirakóval az egyik barátjánál. És persze nagyon irigyelte is érte, de nem jutott eszébe, hogy konkrétan olyat kérjen. Így hát még nagyobb volt az öröme, hogy tudat alatt kitaláltam, mire vágyik.

Több napba telt, mire a kisfiam a kirakó végére ért. Nem azért, mert ügyetlen, hanem mert az iskola és egyéb elfoglaltságok mellett nem tud és nem is akar annyit foglalkozni vele. Már majdnem teljesen végzett vele, amikor egyszer csak kétségbeesetten felkiáltott, hogy nincs meg az egyik darabja a puzzle-nak. Nagyon szomorú volt, hogy így sosem tudja majd befejezni. Megnyugtattam, hogy segítek megkeresni, és ha nem lesz meg, másnap felhívom a céget, akitől rendeltem és kicseréltetem a jótállásnak köszönhetően. Ebbe valahogy belenyugodott.

Aznap késő délutánra vártuk a gázszerelőt. Amikor a kisfiam szobájában vizsgálta meg a konvektort, mondta, hogy lát ott valamit, ami egy nem odaillő alkatrésznek tűnik. Odamentünk megnézni, és lám, a Colosseum puzzle utolsó, hiányzó darabja volt az. Nagyon boldogok voltunk, hogy meglett, és így végül Áron befejezhette az alkotását. Azóta sem derült fény arra, hogy a kirakós darabka hogyan került a konvektorba.