A napelem működése

Nagy esemény lesz nálunk hamarosan, hiszen napelem kerül a házunkra. Már nagyon régóta gondolkodunk abban, hogy le kellene cserélni a régi gázkazánt, de a gáz fűtő értéke mér messze nem olyan, mint régen volt.

A fűtések

Ahány ház annyi féle, ki melyiket választotta. Mikor megvettük a házunkat, akkor már korszerűsítve volt, és gázkazán volt bent. Persze örültünk neki, hiszen városi gyerekek voltunk, nem nagyon akartam volna bajlódni a vegyes tüzelésűvel. Persze tudom, mindent meg lehet tanulni, de miután mindketten dolgoztunk, így nem volt kérdés, hogy hálás dolog lesz.

Persze abban az időben is drága volt, mint ahogy most is, viszont volt még fűtő értéke, és sokkal kevesebb gázt használtunk el annak ellenére, hogy hidegebbek is voltak. Nem is tudom hogy szokták mondani. Felhigítják, vagy hogyan is? Nem igazán értek hozzá, e biztosan lehet benne valami, hiszen most többet is használunk, és nincs is olyan meleg a házban. Azért én szeretem, ha a 23 fokot legalább eléri a hőmérő bent még a téli időszakban is.

Most hogy voltak azok a nagyon hideg hetek télen, amikor majdnem a -20 fokot is elérte, igen csak zsebbe kellett nyúlni a fűtés miatt. Persze általányt fizetünk, de gondolom fogunk is majd kapni az elszámolási időszak végén majd egy szép összegű csekket is.

A változás

Miután valamit lépnünk kell, az amúgy is öreg kazánt illetően, elkezdtünk gondolkodni milyen fűtést is kellene csináltatni. Na nem mintha sok közül tudnánk választani, de van egy két lehetőség. Az alternatív energia is szóba került a napelem működése. Azzal egyszerre ki tudnánk váltani a fűtést is, és az áram számlát is. Persze meggondolandó, hiszen egy ilyen beruházás nem olcsó dolog, de akkor már azt gondolom életünk végéig megoldott lesz ez a dolog.

Még el kell rajta gondolkodni egy kicsit, de semmiképp sem vetjük el ennek a lehetőséget sem.