Az esküvői ruha fontosságáról: avagy három a magyar igazság!

Mostani feleségemmel megismerkedésünk története igazán mulattató, szórakoztató történet. Akkoriban egy gázkészülékeket áruló boltban dolgoztam, és feleségem betért hozzánk, hogy vegyen valamit. Én közben éppen az egyik készüléket szerelgettem, de a nő szépsége tekintetében annyira elbűvölő volt, hogy véletlenül elfeledtem elzárni a gázt.

A lány habozott két gép között, és majdnem két órán át válogatott – akkor én már rosszul éreztem magamat. Kicsivel később ő is. Aztán mikor eszméletét vesztette, a parkettára hanyatlott, és én még félig eszméletemnél rájöttem, hogy mi okozza a gondot. Akkor már megtelt mérgező gázzal a légtér…

Szerencsére a nehéz kezdés könnyed folytatást kínált, és Zita hamar felépült; szóval mi elég korán rájöttünk, hogy meghalnánk egymásért.

A kezét már nem akartam ilyen extrém módon megkérni, szerettem volna, hogy nyugalomban teljen a hátralevő életünk. Szóval egy vacsora során, a Dunánál kértem meg, és ő igennel felelt.

A legnagyobb problémát az esküvő szervezésében a menyasszonyi ruha okozta: Zita két menyasszonyi ruhát is választott, az egyik ugyanis felgyulladt, amikor Zita kiment dohányozni (mert otthon gyakran magára vette a ruhát, és abban mozgott, szerette a tudatot, hogy ő most menyasszony), és véletlenül ráesett a hamu, a másikról pedig leszakadt a tüll…

A harmadik menyasszonyi ruha, három a magyar igazság alapon, még váratott magára. Már csak egy hónap volt az esküvőig, és Zita egyre idegesebb lett. Már megszállottan azt gondolta, a szerencsétlenség rátelepedett a kapcsolatunkra, és nem ereszti, fel fogja emészteni. Holott kettőnk között semmilyen probléma nem adódott, csak a történések, az események alakultak néha kevésbé kedvezően.

De én nem adtam fel, elkezdtem böngészni a neten a ruhák után, és találtam egy tök jó oldalt, a menyasszonyiruhak.info nevűt, ahol összefoglalták, rendezett pontokba szedve, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, ha valaki ruhát akar vásárolni.

A legfontosabb, amit Zitának legfőképpen figyelembe kellett vennie, a ruha fazonja volt. Hogy inkább szűkebb legyen, mert gyönyörű a dereka, és kevésbé mutasson sokat a mellkasából, hiszen ahová az isten nem adott sokat, oda aztán tényleg nem adott sokat. Fukar egy isten a keresztényeké.

Mindenesetre Zitával is elolvastattam a weboldalon található dolgokat, hogy a menyasszonyi ruhája milyen legyen, ez alapján döntse el.

Ő buzgón megjegyezte szinte pontról pontra, aztán amikor már fejből tudta az egészet, elment újra vásárolni. Azt mondta, a szerencsétlenség biztosan abból adódik, hogy én láttam eddig mindkét ruhát, szóval most legyen számomra is meglepetés, hogy milyet választott. Tehát én is az esküvőn láttam először a harmadik ruhakölteményt.

Nem kellett csalódnom, Zita ezúttal tényleg a tökéleteset találta meg.

Annyira gyönyörű volt, a menyasszonyi ruha fazonja kiemelte az alakját, homokórát formált belőle, ő pedig úgy viselkedett benne, mint egy hercegnő. Én voltam az ő hercege.

Azóta is hálásak vagyunk mindketten a menyasszonyiruha.info-nak, valószínűleg, ha nem találom meg a weboldalt és nem fogadjuk meg a bölcs tanácsokat, Zita nem lehetett volna ennyire szép élete egyik legfontosabb napján, amelyre mindig emlékezni fog, s amelyre én is mindig emlékezni fogok.