Hidegre fordul az idő, motorok pihenni mennek, bukósisak méret

A hideg beköszöntével, egyre kevesebb motort látni az utakon. Igaz manapság már lehet kapni olyan extra ruhákat, amikben még ilyen időben sem fáznánk.

A motorok használata

Sok féle ember van, és mindenki máshogyan használja a motorjait. Van aki csak hobbi szinten, néha néha előveszi, a garázsból. De van olyan is, aki amint kijön a jó idő, már elő is veszi a két kerekű járgányát, és a rossz idő beálltáig le sem teszi.

Motorral egyszerűbb a közlekedés, és gyorsabb is. Persze ez akkor igaz, ha mondjuk egyedül utazunk, vagy esetleg két személlyel.

Autó vagy motor

Erről a kérdésről igen csak megoszlik a vélemény. Hogy miért? Ez egészen egyszerű. Hiszen van aki egyáltalán nem motor párti, és még ha tehetné sem vásárolna motort magának. De olyan is van, aki viszont szereti, de nem teheti meg, hogy vásároljon.

Azért abban azt hiszem egyet értünk, hogy az autó lényegesen kényelmesebb, főleg hosszú távon. Azt sem szabad azért elfelejteni, hogy míg egy motoron csak 2 tudnak utazni, addig egy autó azért 5 személyes, és így többen tudnak utazni vele.

Az időjárás viszontagságai

Azért minden időnek megvan a maga jó oldala, és a rossz is. Ha meleg van, akkor az a baj, ha hideg akkor meg az. Soha nem jó semmi.

Azért 40 fokban nem biztos, hogy olyan kényelmes egy motorozás, az autóval szemben, amiben ha kapcsolunk egy klímát, akkor sokkal kellemesebben el lehet viselni a környezetet.

Esőben szintén megváltozik a helyzet, hiszen senki nem szeret elázni. Egy kétkerekű járgányon viszont más lehetőségünk nincsen. Míg ezzel ellentétben, az autóban azért védettek vagyunk.

A téli időben nem igazán motoroznak szerintem sokan, csak az igazán fanatikusak, akik minden időjárási viszontagságnak ellenállnak.

A biztonság

Mindegy, hogy autóval, vagy motorral fogunk közlekedni, a legfontosabb,defenses-788789_640 hogy a biztonságunkra odafigyeljünk. Csak megfelelő biztonságú eszközt válasszunk a közlekedésre.

Fontos, hogy megfelelő bukósisak méretet válasszunk magunknak. Ezzel nem csak a kényelmünket, hanem a biztonságunkat is tudjuk biztosítani. Ez persze csak a főbb szempontok egyike, még sok olyan dolog van, amire oda kell figyelnünk, ezeket semmi képen se hagyjuk figyelmen kívül.