Jó férj, jó görcsoldó kell a házhoz

Akkor történt a baj, amikor a férjem lent volt a pincében és a gázkazánunkat javította. Nagyon jó szakember volt, elég maximalista és pontos ember, szóval a mi kazánunkat sem bízta volna rá másra.

Én éppen a konyhában főztem, amikor irdatlan görcs burjánzott el a hasamban. Annyira elkezdett fájni a medencémnél, hogy ilyen fájdalmat én még nem tapasztaltam. Össze is estem a konyhában, annyira rettenetesen elviselhetetlen volt. Eléggé megijedtem, hogy most mi fog történni velem.

Laci azt hallotta meg a pincéből, hogy nagyon sírok. Gyorsan fölszaladt hozzám, szólongatott, aztán becipelt a hálónkba, letett az ágyra, és próbált beszéltetni, de nem nagyon tudtam semmilyen összefüggő mondatot elmondani a fájdalomtól. Szúró volt és éles, mint egy késszúrás.

Laci is nagyon megijedt, nem értette mi történt egyik pillanatról a másikra, az előbb még vígan sütögettem a húst, most meg magzatpózban sírok. Föl is hívta gyorsan a házi orvosunkat, aki azt mondta, ugorjon el a boltba drotaverinért. Egy jó online gyógyszertárat is ajánlott, a prevenciopatika.hu címét adta meg, de akkor nem volt időnk innen rendelni – ezután viszont csak ezt az oldalt használtuk, innen szereztük be a gyógyszereinket, ugyanis gyorsan szállítanak ki, és mindig nagyon pontosak a csomagok tekintetében.

Szóval az orvos a drotaverin nevű tablettát ajánlotta, ami elvileg görcsoldó, és az ilyen alhasi fájdalmak enyhítésére is kiváló. Férjem leszaladt érte a közelünkben lévő patikába, de mielőtt beadta, gyorsan átfutotta, mégis milyen hatásai, mellékhatásai lehetnek. Jó gyomorgöcsök esetén, menstruációs görcsökre, egyes fejfájások típusára, elég komplex volt a hatásmechanizmusa a leírás alapján. Szóval hozott nekem egy pohár vizet, és szépen megvárta, míg lenyelem a gyógyszert. Simogatta utána a hajamat, és próbált nyugtatgatni is, hogy nem lesz semmi baj, nemsoká elmúlik, közben meg intézett nekem beutalót a nőgyógyászhoz, ugyanis az orvos szerint a legnagyobb valószínűséggel valamilyen nőgyógyászati problémám van, persze látatlanban nem vett rá mérges.

Fél óra múlva oldódott a görcs. A gyógyszer hatása lassanként föloldotta a testemben lévő görcsöt, minden izmom ellazult lassan, annyira be voltam feszültem, hogy az ujjaim is mereven fúródtak a tenyerembe. Laci kedvesen duruzsolt a fülembe. Lassan elaludtam.

Másnap reggelre, mintha mi sem történt volna. Hajnalban keltem, de kicsattantam az energiától. A hasamban lévő fájdalmaknak nyoma sem volt. Mikor elmentem a nőgyógyászati beutalómmal az ügyeletre, azt mondták, semmi problémát nem látnak. A házi orvoshoz is beugrottam, hátha tud valami építőt mondani…

Megtapogatta a hasamat, nem fájt egyik érintés sem, teljesen hibátlan volt minden szervem. Azt mondta, stressztől is kijöhet az ilyen görcs, mindenesetre, ha legközelebb jelentkezik, hívjam újra. És mindig tartsak magamnál drotaverint, az segít a bajban.

Aztán még csevegtünk kicsit. Mondtam neki, hogy utálok gyógyszert szedni, mert inkább tartom károsnak, erre kinevetett, hogy a mai tudomány állása szerint semmi arra utaló jel nincs, hogy különösebben leépítenének minket ezek a tabletták. Persze orvosi felügyelettel és mértékkel. Azt is elmagyarázta nekem, hogy a mellékhatások sem a gyógyszerek károsságából fakadnak, azok a test válaszreakciói, ha valami nem tetszik neki, szól. A drotaverin meg pláne, hatásos görcsoldó készítmény, amúgy meg minden összetétel kereshető, szóval ha aggódom, keressek rájuk, tájékozódjak…

Később semmilyen tünetem nem volt. Tényleg a stressz okozta valószínűleg a görcsöt, azóta kivizsgáltattam magam alaposan. Mindenesetre a drotaverint azóta is a kistáskámban hordom!