Karbantartás, szerelő, cross bukósisak

A tél közeledtével, mindenkinek ajánlatos leellenőriztetnie egy szakemberrel a rendszerét, hogy működik-e, és minden rendben van-e? Én már tudom, hogy ajánlatos ezt jó előre elintézni. Te szoktál hívni szakembert?

Az én sztorim

Családi házban lakunk, ami a mi esetünkben azt jelenti, hogy reggel elmegyünk, és késő délután jövünk haza a gyerekekkel már együtt. Már javában tél volt, mikor egyik reggel alig akart az autó beindulni. Szerencsére meggondolta magát, és sikeresen beért mindenki a child-562297_640munkahelyére. Azon gondolkodtam, hogy remélem, hogy hazafelé már minden rendben lesz, és sikerül a szerelőnek kitalálnia, hogy mi lehetett a gond. Abban maradtunk, hogy dél felé felhívom, hogy ha más nem, akkor az ebéd szünetben el tudok menni érte.

Már 10 óra magasságában csörgött a telefonom, hogy ha lesz időm, mehetek az autóért, és vihetem is. Egy kis biztosítékot, vagy mit kellett kicserélni, és már működött is. Nem tudtam napközben elszabadulni, így délután a gyerekek előtt vitettem el magamat kocsival a barátnőmmel. Már javában hazafelé tartottunk, amikor a gyerekek megkérdezték, hogy az autó reggel elindul majd? Gyors helyzet jelentést adtam nekik, hogy az ügyes szerelő bácsi megcsinált mindent az autón, és most már minden rendben lesz vele.

Alig vártam, hogy az egész napos hajtás után hazaérjünk, és egy forró fürdőt vegyek. De ez sem mehetett simán…

Ma semmi nem jó

Gyorsan beparkoltam, kaput becsuktam, gyerekeket kipakoltam a kocsiból, és alig vártam, hogy ezt a sok téli ruhát levegyem magamról. De valami olyan fura volt. Nem tudtam, hogy mi, csak olyan szokatlan érzés volt.

Pár perc után mikor a radiátornak dőltem, rá kellett jönnöm, hogy nincs fűtésünk. Azt hittem, rosszul leszek. Még mi lesz mára?

Gyors szaladtam a kazánhoz, hogy megnézzem, hogy mi baja lehet. Hát akár hogy is gondolkodtam, a legjobb döntés az volt, hogy felhívtam a páromat, hogy csináljon valamit. Délután 5 óra volt, sötétedett már igen csak, két kisgyerekkel itt voltam…télen, a fűtés nem játék.

A várakozás

Miután nem volt túl sok választásom, úgy döntöttem, hogy összepakolom a gyerekeket, és elmegyek anyósomhoz a gyerekekkel, legalább is elviszem őket oda a melegbe. Az már igazán nem hiányozna, hogy megfázzanak még. Gondosan összepakoltam mindent, biztos ami biztos, az alvós dolgokat is összepakoltam, ha úgy alakulna, hogy ott alszanak valamiért.

A megoldás

Mire elvittem a gyerekeket addigra telefonált is a párom, hogy úton van hazafelé, és szerzett egy szakembert, aki körülbelül fél óra múlva nálunk lesz. Gyors mentem is, nehogy várnia kelljen, és hogy minden gyorsan menjen.

A ház előtt állt egy motor, amit nem is igazán értettem, de gondoltam csak véletlen lehet. Gyors ismét kapunyitás, most igazán szerencsésnek mondhatom magamat, hogy elektromos kapunk van, mert ilyen időben nem kell kiszállni, és nyitogatni, vagy csukogatni a kaput.

Közben a motoros illető leszállt  motorról, és illedelmesen várakozott a cross bukósisakjával a kezében. Kérdőn nézve rá közölte a tényt velem, hogy ő lenne a szerelő. Hálát adtam a sorsnak, hogy ilyen gyors volt, de nem kimondottan szerelő kinézete van. Nem nagyon méregettem, nehogy zavarba jöjjön, vagy esetleg magamat hozzam zavarba, de már késő volt. A szerelő közölte, hogy elromlott az autója, valamiért nem indult el, és azért jött motorral. Na gondoltam is magamban, egy cipőben járunk.

Végül mikor a párom hazaért, gyorsan elszaladtak a szerszámos ládáért a szomszéd faluba, és egy kis renoválás után már be is indult a fűtésünk. Miután elkezdett melegedni a ház gondoltam, hogy elmegyek a gyerekekért. Oda is telefonáltam mamának, aki közölte, hogy a gyerekek nem szeretnének hazajönni, mert éppen kakaóznak, és nagyon jól érzik magukat. Így nyertünk egy romantikus estét magunknak a párommal.