Megtanulni grillezni egy webshop oldaláról? Igen!

Úgy vélem, hogy új hobbikat és szokásokat felvenni sohasem késő. Úgy általában váltani sohasem késő. Nem élhetjük le az életünket abban a tudatban, hogy ez már így alakult, elbaltáztam, nem baj, csendben, kínlódva várom a dolgok végét.

Erről az örök érvényű igazságról próbáltam meggyőzni Robi haveromat, aki világéletében gázszerelőként dolgozott, így az élet minden területén a gázhoz és gázkészülékekhez fordul. Így volt a kerti sütögetéssel is. Nekem sajnos nincs kertem, de elég régóta űzöm a grill ipart, ha szabad így fogalmaznom. Egy kis grillteraszt rendeztem be magamnak és a családomnak a negyedik emeleten. Nagyon hangulatos egyébként és a barátaim is nagyon örülnek neki, mikor grillpartikat szervezek.

Robit is sikerült bevonnom ebbe a bűvkörbe, de ő a szakmájánál maradva, egyszerűen nem tudta elképzelni, hogy valamilyen gázkészülék felhasználása nélkül vigyen végbe egy jóízű kis sütögetést. Pedig neki ráadásul egy csodálatos kertje van, hatalmas bernáthegyivel és kellemes terasszal. Még azt is elképzelhetőnek tartanám, hogy egy kis kemencét építtessen magának. De jó ideje csak azt próbáltam vele megértetni mindegy egyes grillezés alkalmával, hogy a gáznál sütött húsok és zöldségek, bár finomak lesznek, de kimarad belőlük az a plusz zamat, amit csak a fának, vagy a szénnek a füstje tud megadni. Na de mint már említettem, a változáshoz sosincs késő és én elhatároztam magamban, hogy akkor is ráveszem erre a csodálatos tevékenységre, mert biztos voltam benne, hogy rá is nagyon pozitív hatással lesz.

Egy grill parti megszervezése ugyanis igazi művészet. Azt hinné az ember, hogy fáradtságos, és azt el kell ismerni, hogy elég sok meló van vele, sok előkészületet kell tenni, utána kell járni a dolgoknak, de ha belerázódik az ember, már nem is tűnik olyan nehéznek és igazi művészetté lehet kinöveszteni ezeket a délutáni elfoglaltságokat. Mi mindig egy ilyen sütögetéssel ünnepeljük meg életünk nagyobb eseményeit.

Úgyhogy kieszeltem egy kis tervet arra, hogy meggyőzzem ennek az egésznek a zsenialitásáról. Tudtam, hogy ő nem valami tapasztalt grillező, ezért nagyon körültekintőnek kellett lennem. Közeledett a születésnapja, és mivel, sajnos az elmúlt években nem voltunk túl jól eleresztve anyagilag, gyakorlatilag évek óta nem kapott tőlem Robi születésnapi ajándékot, most azonban úgy éreztem, hogy az elmúlt évek kárpótlására meglepem az első, saját, faszénnel működő grillsütőjével.

grillezés

De nem csak a sütőt terveztem, hanem egy hatalmas meglepetés, születésnapi grill partit. Minden a legnagyobb titokban zajlott, a megrendelt grillen készítettük el az ételeket. Rettenetesen készültünk az eseményre és nagyon kitettünk magunkért. Legalább öt féle pácot készítettünk, volt többféle hús és zöldség, még a desszertre is volt kapacitásunk. Nagyon fontos volt, hogy Robinak minden fogástól meg kelljen nyalnia a tíz ujját.

És örömmel jelenthetem, hogy a küldetésünk sikeres volt. Nagyon jól sikerült a hangulat, minden egyes falat istenien sikerült, fantasztikusan éreztük magunkat és Robit is elkapta a grillezési láz. Nagy szerencsénkre nagyon belelkesült, ezért amikor elmondtuk neki, hogy a grill az övé, teljesen extázisba került. De aztán rögtön el is komorult az arca, hogy nem tudja, hogy fogjon neki.

Ó, de nagyon könnyen meg tudtam nyugtatni! Az oldal ugyanis, ahonnan jómagam rendeltem a grillsütőjét nagyon pontosan és precízen fel van készülve a tapasztalatlan grillezőkre. Először én is gondolkoztam azon, hogy honnan fogok neki segítséget nyújtani, és terveztem egy kis tájékoztató füzet összeállítását, de aztán felfedeztem az ehhez a webshophoz tartozó blogot is, és nagy megelégedésemre minden kérdéses problémára válaszoltak benne. Tényleg nagyon körültekintő bejegyzés található rajta a grillezéssel kapcsolatban. Úgyhogy tudtam, ha ezt a linket megadom neki, akkor én kényelmesen hátradőlhetek és nem lesz más dolgom, mint legközelebb élvezni az ízletesebbnél ízletesebb ételeket, amiket majd elém tálal a grillpartiján. Június elejére már tervezett egyet.

Pár héttel a szülinapi partija után felhívott telefonon, hogy még egyszer megköszönje az ajándékomat és elújságolja, hogy nem csak a grillezéssel békült ki, nem csupán ezt az ajándékot adtam neki, hanem a nagyszerű oldalt is. Elmesélte ugyanis, hogy miután áttanulmányozta és kijegyzetelte a bejegyzést, átnavigáltatta magát a vásárlói felületre, ahol kiegészíthette az egyébként roppant hiányos grill készletét. Vásárolt mindent, amire úgy érezte, hogy kezdő sütögetőként szüksége lehet rá. Jómagam például sosem éreztem szükségét neki, de ő vételezett magának egy grillhőmérőt is.

Na és amire a leginkább büszke volt, hogy talált egy gumi grill csirkét Mackónak, a hatalmas és tündéri kutyájának! Azért, hogy ő is részt vehessen valamilyen formában a jövendőben adandó kerti partijain. Egészen elképesztő, hogy egy weboldalon milyen mennyiségű kínálat halmozható fel! Nagyon örülök neki, hogy ezt Robival is megoszthattam!