Segítség! Ikreim lesznek, így testvér babakocsik is kellenek

A férjem gázkészülékek szerelésével foglalkozik. Én tanító vagyok. A kevés jövedelmünkből, elég nehézkes volt a házvásárlás, és az egyéb nagyobb beruházások, de aztán valahogy mégis sikerült elég pénzt összegyűjteni a házra. És még egy használt autót is sikerült jó áron beszerezni. Úgy döntöttünk aztán, hogy készen állunk a gyerekvállalásra. Nekem sok testvérem volt, és bizony nem éltünk gazdagságban, így úgy gondoltuk, hogy egyenlőre mi mindenképp csak egy gyereket szeretnénk. Már az is éppen elég, hiszen rengeteg minden kell egy babának és sok időt igényel a kicsike, és mi szeretnénk neki mindent, de mindent megadni. Az már hogy fiú lesz, vagy lány, az már teljesen mindegy. Habár én legjobban egy kislányt szeretnék, a párom meg inkább fiú párti, ezen nem fogunk összeveszni, lesz ahogy lesz.

Amikor mentünk ultrahangra, és reménykedtünk benne, hogy kiderül a baba neme, az orvos miután megvizsgált, felrándult a szemöldöke. Közelebb hajolt a képhez, nézte, nézegette. Egyre jobban kezdtünk aggódni.

  • Doktor úr, talán valami baj van? – kérdeztem.
  • Baj, az nincs. Vagy is talán majd maguk eldöntik, csak érdekes.
  • Mi az érdekes?

Közelebbről megnéztük, engem már szétvetett az ideg.

  • DOKTOR ÚR! MONDJA, MI VAN!

A doktor kissé megijedt kirohanásomon, és rögtön mondani kezdte:

  • Az a helyzet, hogy úgy látom ikrei lesznek.
  • Két gyerek? – akadtam ki teljesen.
  • Kettő. – állította a doktor most már teljesen biztosan.

Ezek után sokáig meg se tudtam szólalni, ahogyan a férjem sem. Teljesen ledermedtünk. Két gyerek? Mi erre még nem voltunk felkészülve! Ráadásul egyszerre? Mert még ha van egy-két év különbség a gyerekek között az még jó. Tudják hordani egymás kinőtt dolgait. Na de az ikrek? Mindenből kettőt kell venni? Hihetetlen! Egyfelől örültem neki, másfelől viszont kétségbe estem, hogy ez nekem márpedig nem fog menni. A férjem szerencsére előbb lenyugodott.

  • Szerencse, hogy a babakocsit még nem vettük meg! Iker babakocsira lesz szükségünk, azok pedig nagyon drágák!
  • Nem is olyan drágák! – ellenkezett a férjem. – Találtam egy weboldalt, ahol nagyon olcsóak a testvér babakocsik, és rendkívül nagy a választék, és jól néznek ki! Szerintem onnan kéne vennünk!
  • Rendben.

Megnéztem a weboldalt, és tényleg nagyon szép babakocsik voltak. Különböző, gyönyörű színekben. Ki is választottam egy bézs árnyalatot. Ráadásul autós babahordozókká is átalakíthatók! Ez már valami! Fel is hívtam az ügyfélszolgálatot, mert volt még pár kérdésem. Hamar felvették, és egy kedves hang mindenről tájékoztatott. Úgy gondoltam megéri egyszer belefektetni egy jó minőségű babakocsiba, mivel én nem vagyok az az otthonülő típus, szeretnék sokat járni, sétálni a babákkal, és úgy gondolom, egy ilyen babakocsi pont alkalmas erre. Könnyen állítható és rögzíthető kerekek, ez a legfontosabb. Nem is késlekedtem, elmondták, hogy van készleten, így én azonnal meg is rendeltem.

Nem kellett sokat várni, és máris kihozták. A férjem kíváncsiságból rögvest hozzálátott az összeszerelésnek. Nagyon könnyen össze tudtuk szerelni, és a végeredmény valami elképesztő volt. A mi gyerekeinknek lesz a legszebb babakocsija! Nagyon tetszett a kialakítás, és igazán praktikus! A mózeskosár állítható, egy rejtett kapucniszerűség megvédi a gyereket a széltől, a szellőző pedig jó lesz nyárra a nagy melegben. Igazán örültem és jó vásárt csináltam úgy gondolom! Természetesen garanciát is kaptunk rá. E

Ezek után már megnyugodtunk, hogy a legfontosabb dolgot beszereztük. A rokonok örültek, hogy egyből két gyermekünk lesz, legalább tudnak majd egymással játszani. Nem sokkal később kiderült, hogy kétpetéjűek, és fiú lány párosra számíthatunk. Még szerencse, hogy bézs színűt vettem, ez fiúnak és lánynak is megfelel! Amikor pedig megszülettek, az volt életem legszebb napja. Olyan szépek, és nyugodt babák voltak, hogy igazából nem is volt velük annyi gond, mint amennyitől rettegtem. A férjem is boldog volt, és bizony az életünk sokkal örömtelibb, hogy immár kettő helyett, dupla annyian: négyen vagyunk.