Tél, hideg, szobalány állás Ausztriában

Imádom a telet. Sokan ez miatt igen csak furcsán néznek rám, de valahogy rajongok ezért az időszakért. Míg más a télből a nyárba menekül, én addig lubickolok benne. Te szereted a telet?

A hideg szeretete

Már gyerekkoromban is szerettem a hideget, és bírtam is. Mindig azt winter-22506_640mondta édesanyám, hogy szerinte ez annak köszönhető, hogy téli gyerek voltam. Decemberben van a születésnapom, és abban az évben igen csak nagy hó esett, mindig azt mesélte anyám. Attól tartott, hogy meg fogok majd fázni biztosan, de nem. Soha nem sírtam, mert hideg volt. Sőt, ezt is anyámtól tudom, hogy jól bebagyulált meleg ruhába, és sokat sétáltunk kint, hiszen szerettem a friss levegőn aludni. Persze neki is mindig mondták, hogy ne vigyen ki ilyen időben, de üde piros pozsgás volt az orrom, és mindig olyan jókat aludtam, akkor meg miért ne, gondolta ő. Igaza volt!

Az időjárás

Emlékszem, azokra az időkre, amikor még én gyerek voltam, a telekre. Annyi hó volt, hogy számos hóembert tudtunk építeni, és szánkózni is volt lehetőségünk. ma már ez elmúlt, ha esik egy kis hó, megbénul a közlekedés, és mindenki mérges érte. Könyörgöm, télen, ennek van itt az ideje. nem véletlenül van tél, és kellenek a hidegek, hiszen ez igen csak hasznos több szempontból is nézve. Hogy miért?

Elsődleges szempontok egyike, hogy a földnek szüksége van a hidegre, a hideg takaróra. Ha ez elmarad, akkor ez érezhető is lesz, hiszen a szántás sem olyan lesz, a rögök sem fagynak szét… Ez mellett még igen csak nagy problémát okoz, ha nincs elég hideg, akkor a baktériumok is elszaporodnak, és ez által igen csak kitartóak lesznek.

Ez csak két dolog, de igen csak fontos, és éppen ezért szükséges az, hogy télen igen is legyen mínusz fok, ha kell, akár -20 fok is.

A munkám

Sokszor gondolkodtam, hogy mi lenne a megfelelő állás a számomra. Fodrásznak tanultam. Különösebb gondom nincs a szakmámmal, de ha nem saját szalonja van valakinek, vagy nem talál egy jó helyet, akkor igen csak kihasználják.

Pár évig én is így dolgoztam, majd meguntam, hogy szinte „kizsákmányoljanak”.

Anna a húgom ötlete volt, hogy születésnapomra meglepjen egyik évben egy ausztriai pár napos utazással. A hegyekben igen csak nagy hó volt, és imádom a téli sportokat.

A sportolás

Még hogy hidegben nem lehet sportolni? Hiszen ott a síelés, vagy a különböző formája. De ha valaki szereti a természetet, akár ilyen időben is lehet, hiszen csodásak a hegyek ilyenkor.

Talán az egyik legjobb születésnapi ajándékom volt. Csodás pár nap volt, és azok a hegyek… Akkor már tudtam, hogy visszavonhatatlanul beleszerettem a hegyekbe, a magasba, levegőbe, mindenbe, ami Ausztriával kapcsolatos.

A munka keresés

Anna viccelődött velem akkor még, hogy nekem itt kellene laknom. Aztán hazafelé, mikor a szívem sajgott a hegyek után, elgondolkodtam azon, amit ő csak úgy viccből mondott. Miért is ne? Miért ne lakhatnék itt?

Elkezdtem azon gondolkodni, hogy mit is kezdhetnék magammal kint?. Mint fodrász kicsi az esélye, hogy találjak munkát, így mást kellett kitalálnom. Azzal azért tisztában voltam, hogy a számos ausztriai hotelben igen csak sok ember dolgozik, így elkezdtem az után kutatni, hogy én mit is kezdhetnék magammal oda kint. Végül a szobalány állás tűnt nekem, a legtesthezállóbbnak.

Persze a szüleimnek égnek állt a hajuk, amikor megtudták a tervemet, de támogattak benne Tudták, hogy mi a szívem vágya, és nem egy nagy távolságra lennénk, de én ott jobban érezném magamat, és a lehetőségeim is nagyobbak. Idán lesz a harmadik szezonom kint, szeretek itt lenni, azt hiszem, megtaláltam a helyemet.